top of page

Reiki

Het Japanse woord voor ‘universele levensenergie’. Reiki is de energie die we allemaal in ons lichaam hebben. Deze energie loopt door de meridianen en chakra's die je kunt zien als energiekanalen. Bij mensen, waarbij de energiekanalen geopend zijn, stroomt de energie uit de handen. Bij een Reiki behandeling wordt de energie via de handen aan de ontvanger doorgegeven. De gever dient daarbij alleen als kanaal. De gever geeft dus niet zijn of haar eigen energie aan de ontvanger, maar geeft de universele energie door. Door mijn handen op diverse plekken van het lichaam te leggen, kan de energie door mijn handen in jouw lichaam stromen. Wil je liever niet aangeraakt worden? Geef dit dan aan. Ik kan ook mijn handen een paar centimeter boven je lichaam houden.

Het effect na een Reiki behandeling hangt af van de klacht en de tijdsduur van de klacht. In het begin kunnen de klachten verergeren. Dit is tijdelijk, waarna de klachten kunnen verminderen.

 

Iedereen ervaart een behandeling anders. De een voelt mijn handen warm worden of juist koud, de ander kan een tinteling voelen. Soms voel je tijdens de behandeling niets, maar pas een paar dagen later. Reiki doet wel altijd zijn werk. Ook kunnen er emoties naar boven komen zoals blijheid, verdriet of boosheid. Alles wat je voelt is goed. Na een behandeling voelt men zich vaak rustiger en meer ontspannen. 

Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig om een klacht (mentaal of fysiek) op te kunnen lossen met Reiki. De hoeveelheid en de frequentie van de behandelingen gaan uiteraard in overleg. Deze kunnen wekelijks plaatsvinden of 1x in de 2 of 3 weken. Voor onderhoudsbehandelingen zou ik 1x in de 4 of 6 weken adviseren.

 

Je hoeft geen klachten te hebben om een Reiki behandeling te ondergaan. Het is ook fijn om de energie te ontvangen en om een heerlijk

ontspannen gevoel te ervaren. Wanneer je een Reiki behandeling ondergaat komen lichaam en geest volledig tot ontspanning.

Reiki wordt gegeven met de kleding aan.

 

Waarvoor kan je Reiki gebruiken?

Als je last hebt van of behoefte hebt aan ondersteuning bij:

· vermoeidheid en/of slecht slapen

· (vage) lichamelijke- of pijnklachten

· hoofdpijn of migraine

· niet lekker in je vel zitten

· verwerking emotionele gebeurtenissen

· spanningsklachten of burn-out

· ADHD, problemen op school, pesten

· allerlei soorten angsten

· onzekerheid, zenuwachtigheid, hyperventilatie

 

 

bgImage

 

® Copywright 2024  Rust Energie en Balans - alle rechten voorbehouden

bottom of page